Nærheten lokalet brukes til en symbiose mellom 3 konsepter; Nærkontoret.no, Nærværet.no og Nærvert.no – som har mest arealbehov på ulike tidspunkt (Dagtid, kveld og helg). De markedsføres hver for seg, men de deler mer enn 90% av Nærheten lokalet med hverandre og andre formål som har behov på ulike tidspunkt. Det gir lavere investering pr formål og høyere omsetning pr kvadratmeter. Vi får også fleksible næringsarealer, som er verdiskapende og bærekraftig.
Det kan økes med den eiendomsteknologien (PropTech) vi bruker, fordi vi kan bruke andre ledige lokaler i nabolaget. Gjenbruk av inventar, byggematerialer og bygningskonstruksjoner er på manges lepper. Nærheten er også gjenbruk av arealer og lokaler i nabolaget. Det gir flere tilbud i nabolag. Det reduserer transportbehov og nabolag blir mer aktive og trygge.
Grunnet vektlegging av bærekraftsmål nr. 17. Gjennom samarbeid blir etablerte løsninger og samfunnsstrukturer utfordret. Resultatet av samarbeid er mer helhetlige løsninger og deling av ressurser, det gir også god økonomisk bærekraft. Symbolpolitikk er ofte ikke økonomisk bærekraftig. Det undergraver respekten for en nødvendig bærekraftig utvikling.
Nærheten er en nabolag symbiose mellom Co-working, Co-living og Hospitality som skaper en aktiv møteplass, dag, kveld og helg som reduserer ensomheten og demper belastingen av eldrebølgen. Et arealformål får bedre bærekraft på grunn av et annet arealformål og får enda bedre økonomi grunnet det tredje og det fjerde. Fordi symbioser gir flere kontantstrømmer.
En sommer restaurant kan også gjenbruker arealene i Nærheten, hvis området er en turistdestinasjon. Da får vi også utnyttet lokalene effektivt hele året. Fordi arealbehovet til Nærheten er i motsatt fase av reiselivsnæringen. Fra september til mai er høysesong for Nærheten lokalene. Da er de fleste sommerrestaurantene stengt for sesongen.